Moderslösa bebisar

den 10 september så flyttade 14 moderslösa bebisar hem till mig, Tjejen som lämnade dom här hos mig berättade att hennes pojkvänn slängt in mammorna till sina ormar och hon var rädd att ungarna skulle gå samma öde tillmötes.

Dom är födda den 12 augusti. Dom är väldigt små för sin ålder men det beror nog mycket på att dom gått misste om modersmjölken.

Dom finns i färgerna Black, Agouti, Mink. Pew (Pink eyed white) och teckningarna Varigated mm. Den finns släta, rexade (lockig päls och morrhår) och dubbelrex (blir mer eller mindre naken)

Endel kommer senare att söka egna kärleksfulla hem. Normalt sätt så är en råttbebis leveransklar vid 5 veckor och minst 90 g. Men eftersom dom väger mindre än dom borde och dels för att dom går miste om socialiseringen och lärning av flockegenskaper och hur en råtta beter sig så kommer dom att få stanna tills dom är minst 8 veckor och en vikt på MINST 100g. Dom kommer att få flytta  in i flockar och lära sig råttspråk och hur man beter sig i en flock.

Endel kommer till 90% chans att åka ner till min vän i Finspång för att jag inte ska behöva sitta med alldeles för många råttor, dom kommer behöva mänsklig kontakt för att få utvecklas som sällskapsråttor.
Men dom är redan nu trotts sin unga ålder väldigt kontaktsökande och är inte ett dugg rädd för händer eller att bli upplockade.

Om du är intresserad att att adoptera en bebis så hör av dig.
Jag kommer ta ut en kostnad på 150 kr per bebis just för att jag är emot att skänka bort djur och vill vara med och bidra med att höja råttans status. Det finns även burar att köpa om man inte har någon egen. Men skulle ändå hellst se att du har vuxna råttor sen innan så dom får mer möjligheter att utvecklas som flock djur. Ev så kanske de finns någon vuxen som jag kan tänka mig att släppa vid intresse.

Om du ska adoptera en dubbelrex så vill jag att du tänker på att dom behöver lite mer skötsel än en pälsad. Eftersom dom avsaknar päls så behöver dom hjälp med att håla värmen ihjälp med tex en pälsad råttkompis, bon och hängmattor med lös fleece så dom har möjlighet att boa. Man kan behöva att smörja skinnet ibland för den kan bli torr. Det är lite extra viktigt att dom har snälla burkompisar eftersom dom inte har någon päls som skyddar mot ev klösmärken eller bett. Man ska även tänka på att skydda dom från solen på sommaren för deras skinn är väldigt känslig mot solljus. Ska man ha dom med ut kan man smörja in dom i en oparfymerad solskyddfaktor för barn.

Vid intresse så maila mig på [email protected]




Mor huvudstaden - Minisemester laddas

Sitter just nu i bilen påväg mot huvudstaden och våran minipartsemestern :)
Men jag kan inte ljuga om att jag faktiskt är nervös, jag hatar allt som har med stora transport medel. Är livrädd för flygplan och höjder, Livrädd för båtar och vatten. Bra kombo eller? ;)

Men det kommer ändå bli så jävla kul, fasten lite hinder imorse så är humöret på topp och fjärilarna har tagit sin plats i magen ;)

Kommer försöka blogga under resans gång om jag har tid och orkar ;)

Ha det så bra hemma i Sverige <3


Hemlig utomlandsrese hela november !

Visst ja, har ju glömt bort att jag kommer åka utomlands hela November :) Förberedelsena kommer att börja nästa vecka på tisdag, kommer få åka buss typ 10 mil VARJE tisdag fram till November då resan är. Kommer blir så sköönt att komma bort från allt, och framför allt slippa den förbannade kylan i Sverige.
Men det kommer inte vara någon slapp semester, Vi kommer ha massor att göra där nere men det kommer ändå bli så härligt <3<3 Längtar redan

Någon som kan gissa vart jag ska? Ni som redan vet behöver ju inte skvallra :P


Var det redan Torsdag?

 

Jag hann inte blogga någonting igår, eller jo igentligen. Men jag tog mig aldrig tid att sätta mig ner och skriva.
Men igår tillbringade jag hela dagen med Em, Vi käkade ute och jag åt nog den godaste grekiska salladen ever <3
Efter de så var de att springa runt och leta efter människor för att ta reda på när var hur? Jag skulle främst ha tag på mitt Schema till skolan, och när jag väll har fått tag på de så upptäcker jag att jag missat 3 lektioner redan, kul att ha 100% frånvarå efter 3 dagar i skolan ;) Men det är tur att det mest är självstudier så jag missade inge speciellt iallafall. Kvällen var iallafall händelserik, men det är en hemlighet så det är inget jag skriver här.

Idag hade jag iallafall min första lektion, började 08.30 ><" Men det var inte så jobbigt att kliva upp iallafall, kom tillochme 5 min tidigare. Lektionen gick fruktansvärt fort fasten den nästan var 2 timmar lång, och min lärare var helt lyrisk över min mattehjärna ;)
Efter skolan så gick jag hem till mamma, tänkte blogga en sväng där men jag totaldäckade i min lillebrors säng, det var kanske mer påfrestande att kliva upp tidigt iallafall? Mamma väckte mig iallafall runt 12 och ville ha hjälp med att färga håret, och hon vart sååå fin :) Fast min mamma är alltid vacker <3

Just nu sitter jag på  bibblan och pluggar lite tillsammans med Emelie, det är riktigt härligt höstväder ute, men solen lyser lite förstarkt genom fönstren..

Längtar tills imorgon då vi ska iväg på en liten Miniparty semester ;) kommer bli såå kul, Älskar att vara impulsiv.. dock så har jag blivit mindre impulsiv med åren, tror jag har blivit mer ansvarstagande, eller har jag helt enkelt blivit tråkig?


Aah Visst ja, jag bokade ju tid hos min frisör Tina igår :) Känner verkligen att det behövs. Älskade hennes kommentar om mitt hår nu - "Jaaa, det är ju lite... töntigt?" HAHA Älskar hennes ärlighet, men håller med, mitt hår är töntigare än vad folk är vana att se mig med ;) Så den 17 sep (dagen efter min åldringsdag) kl 16.00 så ryker håret <3


En bild på mig och Monti för 3 år sen när vi var på Folkrace i Fredriskberg :) Älskaded min lila hårfärg <3

RSS 2.0