Moderslösa bebisar

den 10 september så flyttade 14 moderslösa bebisar hem till mig, Tjejen som lämnade dom här hos mig berättade att hennes pojkvänn slängt in mammorna till sina ormar och hon var rädd att ungarna skulle gå samma öde tillmötes.

Dom är födda den 12 augusti. Dom är väldigt små för sin ålder men det beror nog mycket på att dom gått misste om modersmjölken.

Dom finns i färgerna Black, Agouti, Mink. Pew (Pink eyed white) och teckningarna Varigated mm. Den finns släta, rexade (lockig päls och morrhår) och dubbelrex (blir mer eller mindre naken)

Endel kommer senare att söka egna kärleksfulla hem. Normalt sätt så är en råttbebis leveransklar vid 5 veckor och minst 90 g. Men eftersom dom väger mindre än dom borde och dels för att dom går miste om socialiseringen och lärning av flockegenskaper och hur en råtta beter sig så kommer dom att få stanna tills dom är minst 8 veckor och en vikt på MINST 100g. Dom kommer att få flytta  in i flockar och lära sig råttspråk och hur man beter sig i en flock.

Endel kommer till 90% chans att åka ner till min vän i Finspång för att jag inte ska behöva sitta med alldeles för många råttor, dom kommer behöva mänsklig kontakt för att få utvecklas som sällskapsråttor.
Men dom är redan nu trotts sin unga ålder väldigt kontaktsökande och är inte ett dugg rädd för händer eller att bli upplockade.

Om du är intresserad att att adoptera en bebis så hör av dig.
Jag kommer ta ut en kostnad på 150 kr per bebis just för att jag är emot att skänka bort djur och vill vara med och bidra med att höja råttans status. Det finns även burar att köpa om man inte har någon egen. Men skulle ändå hellst se att du har vuxna råttor sen innan så dom får mer möjligheter att utvecklas som flock djur. Ev så kanske de finns någon vuxen som jag kan tänka mig att släppa vid intresse.

Om du ska adoptera en dubbelrex så vill jag att du tänker på att dom behöver lite mer skötsel än en pälsad. Eftersom dom avsaknar päls så behöver dom hjälp med att håla värmen ihjälp med tex en pälsad råttkompis, bon och hängmattor med lös fleece så dom har möjlighet att boa. Man kan behöva att smörja skinnet ibland för den kan bli torr. Det är lite extra viktigt att dom har snälla burkompisar eftersom dom inte har någon päls som skyddar mot ev klösmärken eller bett. Man ska även tänka på att skydda dom från solen på sommaren för deras skinn är väldigt känslig mot solljus. Ska man ha dom med ut kan man smörja in dom i en oparfymerad solskyddfaktor för barn.

Vid intresse så maila mig på [email protected]




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0